Over Gwenny

Na een bijzonder woelige kindertijd en jeugd, na jaren krampachtig zoeken naar wie ik echt wou zijn in deze aparte wereld, ben ik dankbaar met waar ik nu ben. Al vroeg was ik me er van bewust dat ik dolgraag wou ondernemen. M’n eigen ding doen, in functie van menselijke groei en bloei. Als kind wist ik ook al dat er een magische, ontastbare kant aan het leven was. Een kant waar ik heel naturel en direct verbinding mee had. Een kant die niet noodzakelijk opgemerkt of begrepen werd door anderen. Toen nog niet. Ik droomde van een combinatie van beide: ondernemerszin én de magische kant van het leven. Op mijn 19de kreeg ik op een naturistencamping in Zuid-Frankrijk mijn eerste ‘duwtje in de rug’ van het leven. Ik ontmoette er Marie-Jeanne D. en haar man Raf, die ook aan het thuisfront in mijn regio woonden en werkten. Marie-Jeanne legde een hand op mijn onderrug en wees me – zonder ook maar iets van me af te weten – op enkele problematische stukken in mijn leven (o.a. medisch en emotioneel) die ik maar beter kon zien op te lossen als ik gelukkig wou worden. Wow. Wat was me dat?! Mijn nieuwsgierigheid naar energiewerk was getriggerd en zij werd dan ook mijn eerste mentor waar ik veel van mocht opsteken. Ik paste niet in het plaatje van een ‘9 to 5 job’ en wou koste wat het kost volledig mezelf zijn, al stond dat haaks op wat er vanuit de omgeving werd verwacht. Who cares about: ‘aanvaard’ worden of als ‘geslaagd in het leven’ te worden bestempeld? Als HSP kwam ik mezelf keihard tegen, en pas later vond ik de ‘sleutels’ om hiermee om te gaan. Ik zette mijn carrière in het onderwijs als docent LO & Engels stop en ging vol voor m’n dromen. Ook al betekende dat raar te worden aangekeken, omdat niemand toen de tastbare kant kon ervaren van al die wilde en creatieve plannen in mijn hoofd, hart en ziel.

 M’n eerste bedrijf bouwde ik als 25-jarige from scratch. Diep vanbinnen trok alles in mij om meteen vol voor energiewerk te kiezen en daar mijn job van te maken. Maar ik botste nog op heel veel muren en had de moed niet om mezelf toen helemaal in mijn blootje te gaan zetten. Dus koos ik na mijn middelbaar voor een standaard onderwijsopleiding in Sport en Engels, waar ik me helemaal in kon verdiepen en uitleven. Mijn absolute passies waren: dans, groepsfitness, sport! Er waren rond 2006 amper instanties die startende ondernemers hielpen met de uitbouw van hun zaak en ik ging vele keren plat op mijn gezicht onderweg. Bijna 15 jaar heb ik m’n dans- en sportzaak vol overgave uitgebouwd en gerund, met steeds meer eigen opleidingen en ervaring achter de kiezen.  Niet alleen op fysiek vlak: stilaan kwam mijn gave, mijn talent in het helpen ontplooien van menselijk potentieel verder bovendrijven.  Ik werd ondertussen mama van een kleine spring in ‘t veld en plusmama van drie tieners (een tweeling van 12 en een zoon van 15) bij mijn toenmalige partner.  Een periode van 10 jaar ging voorbij, alsof het niets was. 

 De 2020-crisis zette mij in één klap met beide voeten op de grond: we gingen door een scheiding en ik zette mijn onderneming stop.  Ik wist al langer dat ik me alleen nog maar wou gaan toespitsen op mijn ware roeping.  Menselijk potentieel ontplooien.  Het werd pijnlijk duidelijk dat de dans- en sportzaak doorheen de jaren mijn ‘echte’ job was geworden, die ik aanhield voor de buitenwereld en uit angst om voluit voor die roeping te kiezen.  Die viel namelijk binnen een strekking die in onze West-Vlaamse regio nog niet zo algemeen gekend en aanvaard was. Ik hield vol, uit faalangst. Uit angst om los te laten wat niet langer werkte. Angst voor ‘het onbekende’. Ik miste diepgang in mijn werk in de sportzaak, waar alles zich vooral op het fysieke richtte en waar er weinig openheid was bij het toenmalige publiek voor persoonlijke groei en transformatie.  Ik wou nog veel meer kunnen betekenen, echte impact maken vanuit een holistische kijk en aanbod.  Dat deed ik ondertussen wel al jaren via coaching en healing/reading, maar eerder op de achtergrond.  Niet teveel ruchtbaarheid aan geven…, wat voelde dat toch heerlijk “veilig” en comfortabel aan. Inner Balance was toen nog één van de pijlers binnen de dansschool. Het viel in het niets bij de rest en ik wou het niet langer onderdrukken. Ik kon als single mom onmogelijk alles blijven combineren.  Het was tijd voor keuzes maken en knopen hakken.

Zo zijn we hier vandaag aanbeland.  Op mijn bijna-41ste. Ondertussen weer dolgelukkig, aan de andere kant van West-Vlaanderen met mijn dochter, nieuwe partner Dieter en zijn twee tieners.  Mijn praktijk Inner Balance is gevestigd in Voormezele bij Ieper en verder ben ik medewerkster van o.a. De Evolutie in Brugge (centrum van Ingeborg Sergeant) waar ik individuele healing-sessies verzorg. Naast De Evolutie ben ik ook actief als freelance docent bij Botanicum Yoga in Ieper, waar ik de Pilateslessen verzorg en binnenkort ook individuele healing-sessies aanbied.

Waar je momenteel ook staat, wie je ook bent en wat je vraagstukken of struikelblokken ook mogen zijn…

Blijf er niet mee zitten tot ze zich een ongemakkelijke weg naar buiten toe forceren.

Er wordt altijd voor je gezorgd.

Hartelijk welkom hier, welkom thuis!

 
facebook sharing button Share
twitter sharing button Tweet
linkedin sharing button Share
email sharing button Email
whatsapp sharing button Share
sharethis sharing button Share