Jij had nooit geboren mogen worden.

Echt gezegd. Mijn cliënt sprak de woorden voelbaar gebroken uit, die één van mijn collega’s over haar had uitgebraakt. Ze geloofde het. Diezelfde collega liet kil na om de vrouw verder te helpen, omdat er volgens haar ‘niets mee aan te vangen was’. 

Zo heb ik bakken anekdotes van de afgelopen 22 jaar over zogenaamd bewuste hulpverleners, die anderen in de ban houden van zichzelf, hun titels en hun aanbod, op de meest vreemde manier. Ze werken oppervlakkig, al claimen ze aan transformatie te doen. Mensen hangen betoverd aan hun lippen. Hun eigen leven is een puinhoop, bedekt met een bladgouden laagje. Ze leren anderen wat ze nog niet in hun eigen leven hebben geïntegreerd of geleerd: kopie van een kopie. Geen belichaming. Ze promoten zaken die lijnrecht indruisen tegen onze natuurlijke staat van zijn. Ze zijn er nooit op cruciale momenten. Die zelfverklaarde spirituele leiders: onbereikbaar op pakweg een vrijdagavond om 22 uur of tijdens de vakanties. Dan ‘werken ze niet’. Dat zijn niet de mensen waar jij door geholpen wil worden.

Een belangrijk weetje. We zijn ALLEMAAL bezield! SPIRIT (levensenergie, Bronenergie, …) stroomt door elk van ons en elk onderdeel in de natuur, of we ons daar nu bewust van zijn of niet. We zijn allemaal SPIRITS, en we kunnen dus niet niet-spirtueel zijn. We moeten af van het label ‘spiritueel’ als identiteit. Het wordt op grote schaal ingezezt als (verdoken) vorm van manipulatie. Bewust zijn, bewust leven en bewust blijven is werkelijk andere koek. Sommigen van ons zijn zich bewust gebleven van wie ze werkelijk zijn in de kern, sinds hun geboorte of kindertijd. Anderen niet. Daar komt het op neer. Sommigen van ons zijn bereid om ons volwaardige potentieel te ontplooien en te léven. Anderen gan in weerstand en op automatische piloot. Ze lopen liever (tijdelijk) weg van hun innerlijke moeilijkheden en schaduwkanten waar we door moeten voor we dat potentieel optimaal kunnen léven. Dus zo kan het, dat er ook in de vaarwateren van de hulpverleners een pak onbewustzijn meestroomt via al wie nog op de vlucht is van zichzelf. Aan jou om te kiezen voor wat wél klopt.

Wat nodig is, is een warme en veilige cocon waarin je naar binnen kunt keren, om eerst in het donker je innerlijk vuur aan te wakkeren. Om moeilijkheden aan te kijken, in alle rust. Om zonder veroordeeld te worden te onderzoeken wat er ligt. Om de antwoorden die jij nodig hebt vanuit jou te laten geboren worden. Om te rijpen. Daarnaast is het tijd voor jouw doorbraak en vlieg je uit. En dit proces vraagt telkens weer moed en krachtige, veilige assistentie tot jij klaar bent om jezelf te lanceren.

Hou op met het volgen van roeptoeters die ‘bling bling’ lijken voor de massa.

Die verdwijnen zonder aarzelen met de noorderzon als het er voor jou écht op aankomt. wink