17 KEER

Dat is het aantal keren dat ik in mijn 41 jaar ben verhuisd.

“Wie verhuist nu zoveel?”

“Aan wat lag dat dan?”

“Hoe bedoel je?”

Of: stilte. Een kronkelend en spartelend brein dat een greep probeert te krijgen op wat ik net dropte. Dat krijg ik dan meestal. Niemand verhuist toch zoveel, right, met zo iemand moet toch wel iets goed fout zitten? Onder het motto ‘Let people criticize who they THINK you are: here we go!

Eerst mocht ik op een rauwe manier leren van volwassenen die het toen zelf (nog niet) konden omarmen: het concept ‘thuis zijn’. Volwassenen die telkens weer zoekende waren, naar zichzelf. Zo werd ik automatisch ook mee op sleeptouw getrokken, te jong om me los te maken. Daarna werd ik zelf die zoekende jongere en jongvolwassene die dolgraag een thuis voor zichzelf wilde creëren, maar nog niet had geleerd dat het leven van binnen naar buiten toe werkt en niet omgekeerd. Pas toen ik keihard gedropt werd door mijn held, mijn veronderstelde ‘prins op het witte paard’ en hij mij instant verving door een ander aan zijn zijde, begon het me te dagen. Ik stond letterlijk op straat en moest wel weer opnieuw beginnen. Alleen met en vanuit mezelf. Veel innerlijke diepe putten en stiekeme (ook minder stiekeme 😉 ) middelvingers naar het Leven later, ben ik dankbaar. Ik ben thuis gekomen IN mezelf. Pas daarna is de thuis buiten mij ook gerealiseerd geraakt. Zo werkt het namelijk.

Vanuit onze prachtige woonst in het Heuvelland (aan de zijde van mijn ‘King op het witte paard’) kom ik met deze post graag weer even jouw innerlijke ‘bodem’ omwoelen.

Als jij opecht THUIS bent IN jezelf… Niet in je rollen als ondernemer, ouder, partner, vriend(in), maar thuis in je Ware Zelf, dan:

1 Kan je moeiteloos en zonder lichamelijke ongemakkelijke sensaties in de spiegel zeggen terwijl je oogcontact met jezelf houdt: “ik hou van jou en accepteer je precies zoals je bent.”

2 BRUIS je van het leven, alles flowt en klopt voor jou.

3 hou je overzicht en blijf je overeind, ook al valt alles om je heen schijnbaar in duigen.

Zorg dat alles wat je doet, jouw onderneming, hoe je leeft, vanuit je Ware Zelf in de wereld wordt gezet. Met het onderscheid leren herkennen tussen je Ware Zelf en je rollen & het intappen op je Ware Zelf: daar kom ik op de proppen om je te assisteren. Tijdelijk is alles mogelijk en kan je prima vanuit je rollen aan het ‘stuur’ van je leven gaan zitten. Al is het nodig om te erkennen dat zoiets in de evolutie waar we momenteel als collectief doorgaan steeds minder lang houdbaar wordt. Alles wat vanuit een rol wordt gerealiseerd, houdt op termijn geen stand meer. Leef wijs.