ALLEMAAL EXPERT

Het is niet omdat je wéét hoe je spaghettisaus maakt en alle ingrediënten kent, dat je spaghettisaus kunt maken.  Je kan je huis volzetten met potten om saus in te maken, en dagelijks kijken naar zot lekkere recepten online.  Je kan het duurste materiaal aanschaffen.  Het is niet omdat je graag over spaghettisaus praat of regelmatig boekjes over sauzen leest, dat je je gezin een heerlijke pot kunt voorschotelen op z’n Sergio’s, waarna ze voldaan en vol leven van tafel gaan.

Een cruciale nuance, die een bijzonder groot verschil maakt in jouw leven!

Dagelijks kom ik in contact met de hedendaagse arrogantie dat er na een weekendje ‘opleiding’ en met een fatsoenlijk ontworpen bordje aan de voordeur een chef-kok is opgerezen.  (beeldspraak, lieverds, volg me even…).  En met opleiding wordt dan meestal  nog bedoeld: het doorgeven van kennis.  Cognitief niveau, al de rest buiten beschouwing gelaten.  Geen real life – voeten op de grond – zélf toepassen in tal van uitdagende situaties – opleiding.  Die arrogantie op zich doet mij niets, omdat het vlot gevolgd wordt door een fase van door de mand vallen.  Wat me wél iets doet is dat dit soort illusies mensen verder en dieper in verwarring duwen.  Dat dit ze gaat opzadelen met meer balast in plaats van hen werkelijk te helpen helen en transformeren waar ze op vastlopen.  En dat het moeilijker wordt voor mensen die al zoekend zijn, om juiste keuzes te maken wanneer ze zich door iemand willen laten assisteren.  Net zoals ik door vandaag een hamer in mijn handen te nemen en daarvan een selfie online te gooien niet instant een goede bouwvakker ben geworden die een wolkenkrabber neer kan zetten, is het niet geoorloofd om jezelf healer te noemen nadat je af en toe eens met je kleine teen ging voelen in het water van hier en daar een cursusje.  Healer word je met je gezicht in de modder, plat op je buik, wanneer je hele leven in duigen ligt en datzelfde leven je op alle vlakken gaat testen.  Zodat jij mag gaan bewijzen dat je eerst en soms ijzig eenzaam jezelf kan helen, midden in crisismomenten.  Dat je vanuit je eigen wezenlijke Zijn en belichaming van wat je graag aan de wereld verkondigt, het werkveld betreedt.  Daarnaast is de voordurende bereidheid en discipline nodig om je jaar na jaar te blijven ontwikkelen, vanuit gefundeerde onderbouwing in de materie zelf.  Voortdurende oefening en bijsturing, nederigheid en openheid.  Als Healer is jouw enige taak namelijk het voorzichtige terugbrengen van mensen bij zichzelf.  Telkens weer.  Want in jezelf liggen alle antwoorden en alle oplossingen altijd klaar om aan de oppervlakte te komen.  En die ene taak vraagt een zee van toewijding en doorzettingsvermogen om ze daadwerkelijk onder de knie te krijgen.

Het is erg tijd- en energierovend om via losse flodders je eigen innerlijke puzzel en leven vorm te geven. Mensen knallen tegenwoordig af en toe een sessie hier en daar, volgen ontelbare losse workshops in de ijdele hoop zo bij hun Heilige Graal binnenin te komen.  Geeft de ene persoon  niet de antwoorden die net iets comfortaber aanvoelen, dan skippen ze die en hop!  Alweer op naar de volgende.  Veelbelovende New Age-strekkingen poppen als paddestoelen uit de grond, geleid door velen die de materie die ze verspreiden niet zelf léven. De pijnlijke realiteit waarvan ikzelf en veel collega’s met mij (vaak al tientallen jaren actief in bewustwording, energie en zelfontplooiing) tegenwoordig getuige zijn, is dat mensen precies hierdoor cirkels blijven draaien en geen doorbraken ervaren.  Er komt VERSNIPPERING, VERWARRING en mensen raken nog verder verwijderd van hun wezenlijke zelf. Een stukje hier, een beetje daar, lekker bezig met hetzelfde als waar iedereen mee bezig lijkt.  Woehoew!  Jij mag ook in mijn club van ‘spiritueel wakkere mensen’!  Flink, toch? De buurvrouw lekker niet, want die is daar niet mee bezig.  Het levert je wellicht een pak high fives op, veel extra volgers, dolle Insta-pics en een plaats bovenaan de ranking in New Age-land.  En veel tranen en onmacht achter de schermen, thuis in je eentje.  Omdat het gaat over hypes, lawaai, halve waarheden en oppervlakkigheid.  Vermomd als diepgang.  Laat je niet foppen!  Velen zijn nog maar heel recent in actie gekomen, om dieper in zichzelf te duiken. Dat is alvast een allereerste stap.  Ontdek, observeer en leer waar jij mee verder kan in je huidige groeifase. Maar weet dat het pad hiervoor al tientallen jaren geleden is geëffend door ontelbare mensen die ons voorgingen. Dit is niet nieuw! Nieuw, is dat er nu EINDELIJK flarden van wat bewustzijnsonplooiing en energiewerk inhoudt ook mainstream worden opgepikt.  Er komt stilaan beweging.

We hebben één iets heel helder deze tijden: SH*IT IS GETTING REAL.

Tal van mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen.  Hebben het koud.  Hebben honger.  Hebben pijn.  Zijn eenzaam.  Hebben een leven dat een plotse wending onderging.  Weten niet waar te beginnen met wat momenteel allemaal op hun bord ligt.  En vele anderen gaan door met vooral online de schijn hoog op te houden.  Alsof zij er niets van merken of voelen.  En ondertussen kwijnt de rest weg in een hoekje. Is dit werkelijk de samenleving die we tot leven willen geroepen zien?  Is dit dan die warmte, liefde, verbinding en ‘nieuwe wereld’ waar zovelen gedachtenloos over roepen?  Ik help je graag ook uit die illusie.  Stop met roepen.  Start met bouwen.  Begin IN jezelf.

Wil je werkelijk zelf bijdragen aan het in stand houden van alles wat ons als mensheid alleen maar verder richting afgrond duwt?  Als je antwoord nee is, dan ligt er ook bij jou heel wat op je bord om even opnieuw onder de loep te nemen.  Waar help je met desastreuze systemen in stand te houden, waar verdring je zelfzorg en zelfliefde naar een donker hoekje, hoe bepalen jouw dagelijkse acties ook de vooruitgang of neergang van ons allemaal?  Ben je bereid hiervoor verantwoordelijkheid te nemen?  Hierin stappen te zetten?  Hierin zij aan zij te gaan staan, i.p.v. met getrokken zwaarden tegenover elkaar als mens?  Zware materie, waarvoor je maar beter het ‘zwaar geschut’ kunt inschakelen om je te laten assisteren ;-).

Als jouw ‘schip’ of dat van een van je naasten strandt, weet dat dat er strategisch vuurtorens hun licht aan het uitsturen zijn, om nu en ook de komende tijden als ankerplaats te dienen.

Welkom hier, welkom ook bij deze vuurtoren.

Spread the word.

 

 

 

 

 

 

 

 

error

Help ons groeien! 🌟 Vind je deze blog leuk? Deel het met je vrienden en familie op sociale media! Jouw steun helpt ons om meer geweldige content te maken. Klik op de knoppen hieronder om te delen. Bedankt!