Geschreven door Gwenny Verhoye

“Maar dat is helemaal niet wat ik wil!”, riep ze ontdaan. “Niets van dit alles!”

Hoe in hemelsnaam was ze hier in beland?

Familieruzie, faillissement, rechtzaak, gescheiden, baby’tje, chaos en schulden, terwijl er tot voor kort geen vuiltje aan de lucht leek. Met hangende schouders zat ze naast me. Welke signalen onderweg had ze dan allemaal gemist of verkeerd begrepen? Het leek wel alsof iemand een schakelaar had uitgezet en alles ineens verduisterd was. Hoe kon dit gefixt worden, nu schijnbaar alles tegelijk werd omgewoeld? Welke boodschap, kans, les, groeimogelijkheid schuilde hierin?

Terwijl de song Ironic van Alanis Morissette door m’n hoofd schoot, gingen we van start met het ‘beklimmen’ van wat in eerste instantie de vorm van de Himalaya leek te hebben aangenomen.

It’s like rain on your wedding day
It’s a free ride when you’ve already paid
It’s the good advice that you just didn’t take…

Het leven streeft naar expansie, altijd en overal. Wij, mensen, streven naar expansie, altijd en overal, of we ons daar nu al dan niet bewust van zijn. Contrast ( = ervaren wat we ab-so-luut NIET willen) is nodig om dat te kunnen laten gebeuren.

Zonder contrast in het leven zouden we niet in staat zijn om te definiëren wat we wél willen ervaren. Wie we echt willen zijn. Wat we willen doen. We zijn hier om contrast en weerstand door te maken, zodat we steeds fijner afgelijnd kunnen bepalen wat er dan wél in onze ervaring mag komen. Om steeds verder te groeien en uit te deinen.

Wat jij denkt niet te willen, leidt je meestal rechtstreeks naar wat je wel wil. Het opent de ogen en zoveel meer. Het is een absoluut geschenk! Zie het als een grid, die zich steeds verder vult – puzzelstukje per puzzelstukje – naar de synthese toe van wie jij wil zijn en wat je wil doen. Het is een deel informatie, een ervaring, die je helpt om nog beter te formuleren hoe het mag worden. Midden in de chaos, lanceren we van diep van binnen onze werkelijke verlangens, onze ‘JA’S’.

Omarm contrast als een deel van het proces en je zal steeds beter worden in het navigeren richting wat wél wenselijk is, zonder onderweg te blijven hangen. Je zal steeds beter worden in het herkennen van de indicatoren, die er meestal al in een heel vroeg stadium zijn. Hoe langer je die indicatoren, die signalen negeert en minimaliseert, hoe pittiger de poel waar je door zal moeten ploeteren om uit te komen waar je wil zijn.

Life has a funny way of sneaking upon you when you think everything’s ok and everything’s going right…

Het voorbeeld van de berg en de auto kent wellicht iedereen: wanneer je een auto van een berg afduwt en je hem in de eerste vijf meter tegenhoudt, door er met een aantal personen voor te gaan staan: niets aan de hand. Vrijwel meteen komt die tot stilstand. Probeer je diezelfde auto tegen te houden als die bijna onderaan de berg is gekomen en een momentum van honderden kilometers per uur heeft gewonnen… not a chance dat dat zonder blikken of blozen lukt. Blauwe plekken en blikschade gegarandeerd.

Als er momenteel heel veel van wat je NIET wil in je leven aanwezig is: laat dat de lanceerplek zijn voor gedachten en creatie richting waar je wél naartoe wil. En weet:

Life has a funny way of helping you out when you think everything’s gone wrong and everything blows up in your face…

 

Ondersteuning en assistentie hierin is geen overbodige luxe, en toevallig onze specialisatie:

opnieuw die stralende, geaarde vrouw in flow zijn?

Neem contact om jouw connectie-moment in te plannen en zet zo de eerste stappen richting waar je wil komen.