Geschreven door Gwenny Verhoye

Velen van ons zijn er al sinds onze tienerjaren volop mee aan de slag, zoals bij mij persoonlijk ook het geval is. En toch maakt healing pas sinds kort een grote opmars in het collectief bewustzijn.  Vele wijze vrouwen en mannen gingen ons voor op deze weg, ze waren pionier.  Velen hebben de paden vrijgemaakt waarop wij nu dankbaar verder mogen stappen met meer ruimte en meer groeimogelijkheden.  En mijn grootste wens is dat ik ook op mijn beurt weer wegen mag vrijmaken waar anderen op verder kunnen gaan. Met nog meer ruimte en ankervastheid.  Pas sinds kort is er een voelbare beweging op gang gekomen en evolueren we nu ook zichtbaar stap per stap naar een gevoelsmaatschappij met alle uitdagingen en obstakels onderweg.

We zijn er zeker nog niet.  We zijn wel onderweg.  We zijn in transitie.

Er bestaan nogal wat misvattingen over healing en die wil ik graag belichten via m’n wekelijkse blog.  Dat het jou de antwoorden en duidelijkheid mag brengen waar jij op dit moment nood aan hebt.  Wie weet kan je zo de knoop hakken of het iets voor jou kan zijn op dit moment in je leven?

 

5 MISVATTINGEN OVER HEALING

 

  1. “Helpt het echt?”  Die vraag krijgen veel van mijn cliënten vanuit hun directe omgeving.   Ga even na wat de vraagsteller precies bedoelt met die vraag.  De juiste vraag is: “Helpt het voor waar JIJ op dit moment hulp voor nodig hebt?”  Want dat is volledig persoonlijk. Een healer gebruikt precies die methodieken en toepassingen, die zich richten op waar jij assistentie in kunt gebruiken op dat moment.   Iedereen loopt tegen andere thema’s aan, iedereen heeft andere uitdagingen op elk moment en iedereen bevindt zich in een andere fase in het leven.  Het is onmogelijk om dus één soort healing te vinden die voor iedereen op hetzelfde moment hetzelfde effect heeft.  Als je met ‘helpen’ bedoelt: het verlost mij in één klap van alles waar ik mee moet dealen, dan haal ik je graag meteen uit die illusie.  Dat is niet zo.  Je zal het innerlijk werk zelf moeten blijven doen.  Meer nog, alles waar we mee geconfronteerd worden zoals fysieke, emotionele, mentale, energetische uitdagingen, dienen een doel.  Ze confronteren ons met de stukken waar we nog innerlijke weerstand hebben en waar we maar beter in kunnen groeien als we een nog mooier leven willen leiden als wie we écht zijn.  Ze laten ons perfect zien, als een spiegel, waar we onszelf nog klein houden.  Waarin we onszelf voorliegen.  Waarin onze woorden niet matchen met onze daden.  Waar we criminele beloftes maken.  Waar we de aandacht nog teveel leggen in de buitenwereld en onze innerlijke wereld vergeten.  Healing helpt om bepaalde thema’s vlotter af te werken, om donkere stukken vlotter te ontrafelen en los te laten en om veel vlotter te groeien en bloeien in het leven.  Het geeft je namelijk enerzijds de inzichten die je nodig hebt (in je eigen blinde vlekken en wat er precies het ongemak veroorzaakt) en anderzijds krijg je duidelijk te zien en te voelen waar jij zelf nog op de rem staat of aan zelfsabotage doet.  Het is dus niet voor iedereen, je moet absoluut bereid zijn om je eigen stukken aan te gaan, om je verantwoordelijkheden te nemen in alle keuzes en beslissingen die je maakt.  Je moet bereid zijn om je ‘cocon’ te verlaten en vlinder te worden, om steeds weer verder te evolueren.  En dat kan verdraaid oncomfortabel aanvoelen, dat went niet noodzakelijk.  Want we groeien en bloeien altijd verder, tijdens dit leven en ver daar voorbij.  JA, HET HELPT JE!

 

  1. Het neemt je lasten, pijn en kwalen weg, nog tijdens de sessie. Klopt niet.  Door je aandacht die meer en meer geconcentreerd naar de stukken gaat die je in de weg zitten, kan het op korte termijn zelfs lijken alsof het erger wordt.  Omdat het nu duidelijk wordt waar er haperingen zitten en je hele systeem er alles aan doet om die helemaal onder de aandacht te brengen en ze met wortel en alles te kunnen verwijderen.  Het zelfhelend vermogen van ons lichaam en volledige systeem wordt aangesproken, wat maakt dat je wel lichter en luchtiger doorheen je lasten, pijn en kwalen gaat.  Je zal voelbaar anders van de massagetafel komen dan je bent aangekomen voor de sessie, dat wel.  Bij de ene persoon is er een instant innerlijke rust merkbaar, bij de ander zal het lijken alsof de zon weer tevoorschijn komt vanachter de donkere wolken die er eerst waren.  Je voelt je beter, je snapt beter waar het om gaat.  Ook dat is persoonlijk, het effect van een sessie en hoe lang nadien deze effecten waarneembaar zijn in je bewustzijn.  Maak je geen zorgen, op alle vlakken blijft een healing nadien z’n uitwerking hebben.  Soms komen er weken en maanden nadien nog inzichten binnen gesijpeld, omdat je op er op dat moment wél helemaal klaar voor bent.  En soms gebeurt dat bijzonder vlot.  Divine timing is alles, vertrouwen op de timing van het Leven zelf hierin.    HET ONDERSTEUNT JE EVOLUTIE EN HELPT JE DE CONFRONTATIE AAN TE GAAN MET DE MOEILIJKER STUKKEN.

 

  1. Je moet erin ‘geloven’ om te zorgen dat het werkt. Vanuit de kwantumwetenschap, energetische anatomie/fysiologie en zoveel andere strekkingen zijn we er ondertussen al jaren uit dat het menselijk systeem uit zoveel meer bestaat dan enkel een fysiek lichaam.  Als je je in deze materie wil verdiepen, zorg er dan voor dat je een aantal jaren voorziet voor diepgaand onderzoek en het belichamen ervan.  Zo boeiend!  Zo verrijkend.  Zie het menselijk systeem als een ui met heel vele lagen en verdiepingen.  Dat systeem beweegt zich dan weer in zovele lagen en contexten.  Als we enkel ons fysiek lichaam trainen, dan betekent het nog niet dat we emotioneel in balans zijn of dat we ons mentaal op en top weten.  Als we mindset coaching volgen, wil dat nog niet zeggen dat onze fysieke gezondheid optimaal is.  We hebben een fysieke laag, emotionele laag, een mentale laag, en zo verder .. zie het als velden die onderling zo mooi samenwerken.  De energetische anatomie is zo uitermate boeiend en diepgaand, dat deze blog slechts een topje van de ijsberg kan aanraken.  En dan nog.  Bij Inner Balance werken we holistisch en sluiten alle diensten en projecten naadloos op elkaar aan.  Zo bieden we een totaalaanpak, die voor prachtige transformatie zorgt.  Zo heb je weer een heldere verbinding met jezelf, met anderen en je omgeving, wat het leven van je mooiste leven mogelijk maakt.   Je bloeit open en gaat zoveel mogelijk van je menselijk potentieel gebruiken.  Het leven is bedoeld om in al z’n volheid te ervaren.  Daar ga je weer van leren genieten!  ZELFS AL GELOOF JE IN NIETS, OOK DAN ZAL HEALING PRECIES VOOR JOU DOEN, WAAR JIJ NOOD AAN HEBT EN WAT JE LAAT EVOLUEREN.

 

 

  1. Eén keer doen en je bent ‘verlost en geholpen’. Net zoals 1 keer 1 appel eten je ook niet instant compleet gezond maakt, kan je niet één keer een healing laten doen en daarna als een compleet ander mens de wereld intrekken.  Of na één sessie het effect merken op jezelf en alles waar je tegenaan loopt.  Je hebt voor je de sessie doet JAREN aan conditioneringen en gewoontes opgebouwd vanbinnen die jou niet noodzakelijk allemaal vooruit helpen.  Jaren aan programma’s die ons via onderbewustzijn dagelijks op zoveel manier beïnvloeden;  Overtuigingen, kennis, … hoezo neem je een uurtje bij een professional die de klus dan zomaar even voor je geklaard krijgt?  Overboord met die vreemde verwachting.  Een kasteel dat aan renovatie toe is, heeft ook meer nodig dan één schilder die er een uurtje komt werken in één van de kamers.  Dus.  Openheid en je authentieke zelf zijn is wel een vereiste.  Als je jezelf op voorhand al ‘op slot’ zet, niet oprecht uitspreekt waar je werkelijk mee zit, bepaalde informatie doelbewust achterhoudt, wantrouwig bent, met troebele intenties aankomt (vb om de healer en de methodieken even te ‘testen’ en ‘uit te proberen’), dan krijg je dat helemaal vertaald in het effect van jouw sessie.  Je oogst altijd wat je zaait. CONSEQUENTIE EN EEN REGELMATIGE CHECK-UP MAAKT DAT JE WERKELIJK TRANSFORMEERT.

 

  1. Wie regelmatig healing laat doen, ervaart geen donkere stukken meer. Integendeel!  Soms komt er zelfs een stroomversnelling of een opeenstapeling, op het moment dat je ermee start.  Je innerlijke ik vindt het namelijk heerlijk dat zij/hij eindelijk gehoord, gezien en geholpen wordt, na misschien jaren van op de achtergrond te hebben gestaan.  We leefden tot voor kort in een cultuur waar geen of weinig aandacht was voor wat je voelt, doormaakt, beleeft, .. en waren we nog gevangen in de ‘Eat, Work, Sleep, Repeat’-modus.  Gelukkig komt daar nu met mondjesmaat verandering in, tot het momentum zo krachtig is geworden, dat we er niet meer omheen kunnen om ook dat stuk van onszelf te omarmen en helemaal toe te laten.  Zo kunnen we weer volwaardiger leven, op een menselijke manier, en is er weer ruimte voor hart en ziel in onze wereld.  JA AAN ONZE VOLLEDIGE ZELF, MET ALLE MOOIE KANTEN EN MET ALLE GEBREKEN!

 

Je wordt weer op het juiste spoor gezet, en kunt met meer inzichten, meer gemak en meer flow op pad.

Healing = Engels voor ‘heling’.  Heel worden, heel maken.

Dit wordt één van de mooiste avonturen die je ooit aanging.

 

Een fijne ontdekkingstocht gewenst!